Sanal POS Nedir?

sanal-pos-nedir?

“Sanal POS nedir? ve Sanal POS Nerede Kullanılır?, Sanal POS Kullanmalı mıyım?” sorularına yanıt bulacağınız yazımızda, Sanal POS hakkında bilmeniz gereken her şeyi detaylı bir şekilde anlatıyoruz. İşte Sanal POS hakkında bilmeniz gerekenler:

Sanal POS Nedir?

Mağazada ürün satın alındığında ödemenin kredi kartı ile yapıldığı işlemlerde kullanılan cihaza POS (point of sale/ödeme noktası), internet alışverişinde kullanılan ödeme sistemine ise POS-VPOS (virtual point of sale) ya da sanal pos adı verilir.

Sanal POS, mağazada kredi kartı kullanma sistemi ile aynı şekilde işler. İnternet üzerinden ödeme yapmak istediğimizde tıpkı mağazada kartla ödeme yapıyormuş gibi sanal POS üzerinden ödemeyi kolayca gerçekleştirebilirsiniz. İşlem internet üzerinden kredi kartı bilgilerinin girilmesi, ardından da ödeme işlemine onay verilmesi sürecini kapsar. Böylece yapılan ödeme tutarı, satıcının banka hesabına aktarılır.

Sanal POS Nerede Kullanılır?

Sanal POS, internet aracılığıyla satış yapan tüm web sitelerinde kullanılabilir. Üstelik kolay, rahat ve güvenli alışveriş imkanı sağlar. Web sitenizde ürün veya hizmet satmak için sanal POS’u kullanabilirsiniz.

Sanal POS Kullanmalı mıyım?

BKM’den (Bankalararası Banka Kartı Merkezi) en son verilere göre, 2015’in ilk altı ayında ödeme hacmi bir önceki yıla göre %15 arttı, bu da kullanıcı alışkanlıklarının bu yönde değiştiğini ve çevrimiçi kredi kartı toplamanın önemini vurgulayan bir detay olabilir. Bir ürün ya da bir hizmet satışı yapıyorsanız, pazar piyasasını genişletmek ve satış oranlarınızı artırmak için sanal POS kullanmanız yarar sağlayacaktır.

Sanal POS Nereden Alınır?

Hemen hemen tüm bankaların sanal POS hizmetleri vardır. En tanınmışları AKPOS (Akbank), VPOS-724 (Vakıfbank), POSNET (Yapı Kredi Bankası), Sanal POS (Garanti BBVA), Finansal İnternet Postası (Finansbank), Tarımsal Sanal POS (Tarım Bankası), TEB Sanal POS (Türkiye Ekonomi Bankası).

Şirket Olmadan Sanal POS Kullanabilir Miyim?

Bir şirketiniz yoksa, Sanal POS’u yönetmeliklere uygun olarak elde edemez ve kullanamazsınız. Sanal POS yerine Paypal, iyzico ve diğer servisleri kullanabilirsiniz.

Sanal POS Güvenli Mi?

Bankalar Sanal POS’u bir web sitesine entegre etmek için bazı güvenlik önlemlerinin alınması gerektiğini vurgular. Eğer güvenlik protokolleri tam olarak gerçekleştirilmezse firmaya sanal POS verilmez.
Sanal POS kullanımı ortalama kredi kartı kullanımıyla aynı seviyede risk taşır. Son kullanıcı olarak kabul edilen en önemli konular bilgisayarınızda bulunan güvenlik yazılımını güncel tutmak, güvendiğiniz sitelerden güvenli alışveriş yapmak ve satın aldığınız web sitelerinin SSL’sini kontrol etmektir.

Sanal POS Fiyatları Nedir?

Sanal POS fiyatları bankadan bankaya göre değişir. Bu sebeple Sanal POS almak istediğiniz banklarla iletişime geçmek en doğru fiyatları almanızı sağlar. Fakat Sanal POS için yıllık abonelik ücreti 600 TL ile 2000 USD arasında değişmektedir.

Sanal POS Komisyon Oranları Nelerdir?

Sanal POS komisyonu, bankaya göre Sanal POS fiyatı gibi değişecektir. Sanal POS komisyon oranına baktığımızda, taksit seçeneğine göre komisyon oranının %2,80’den %11’e kadar yükseldiğini görebiliriz. Ancak, bu oranlar banka ile olan ilişkinize göre de değişiklik gösterecektir. Bu nedenle, birden fazla bankadan teklif alın ve oranları, özellikle sizinle daha önce çalışmış olduğunuz bankalarla karşılaştırın.

Kiralık Sanal POS Nedir, Yasal Mıdır?

Yeni kurulan şirketler ve bazı riskli e-ticaret siteleri için bankalardan Sanal POS elde etmek zordur. Böyle bir durumda, birçok şirket çözüm olarak diğer şirketlerden Sanal POS kiralama çözümüne gidebilir. Oysa kiralık Sanal POS kullanmak yasadışıdır.

Ürün ve hizmet satışlarını tıpkı fiili olarak yaptığınız gibi sanal satışlarda da faturalandırmalısınız. Kredi kartı ödemeleri Gelir Genel Müdürlüğü tarafından kontrol edilmektedir. Kiralık Sanal POS kullanırken, fatura düzenleme kısmında sorunlar ortaya çıkacaktır. Ayrıca, e-ticaret sitesi, faturaya göre işletmek için sanal POS kiralama kullanıldığında, POS’u kiralayan işletmenin ürün iadesi, garanti ve diğer satış sonrası sorumluluklarını da taşıması gerekir. Bu durum kiralık sanal POS ile mümkün olmamaktadır.

 

Bu İçerikler de İlginizi Çekebilir

E-ticaret Altyapısına Sahip Bir Websiteniz Var Mı?

KOBİlere Özel Ücretsiz Dijital Pazarlama Analizi

Kobiler yapay zekaya hazır mı?
Hibe / Teşvik / Kredi
#KOBİSOR

Kobi testini çözmek için hemen tıklayın.

Yönlendirme.

Metin gelebilir.