Girişimcilerin ilginç projeleri devletten destek görüyor

Devletimizin yeni fikirler bulan, var olan buluşu geliştiren ve yerli – milli projeler üreten genç beyinlere destekleri katlanarak devam ediyor.

Özellikle hükumetin istihdam seferberliği hedefleri doğrultusunda kendi işini kurmak isteyenlere, genç işçi çalıştıranlara çeşitli teşvik ve destekler veriliyor.

Girişimciler prim, işveren istihdam desteği alıyor

Hazine, yeni iş açan kişilere 10 bin 591 TL prim, 17 bin 300 TL vergi desteği sağlarken, işverenler de genç işçi çalıştırdıklarında istihdam desteği alabiliyor. İş yaşantısına genç nüfusu katmak amacıyla yürütülen politikalar neticesinde girişimci teşvikine ek olarak istihdam teşviki sayesinde 30 yaş altı genç istihdamında artış oldu.

Devlet iş kuranın primlerini ödüyor

Yeni iş açan 30 yaşından gün almamış gençlere destek olmak için Hazine kanalıyla 1 yıllık SGK veya BAĞ-KUR primi ödeniyor. İşini yeni açan gençler 1 yıllığına da olsa 11 bin TL civarında olan ödemeden kurtulmuş olduğu gibi aylık 900 TL civarında rutin ödeme yapma zorunluluğundan kurtulmuş oluyor.

Teşvik ve destek kimleri kapsıyor?

Genç girişimcilere sağlanan teşvik ve destekleri almak için şu şartları taşımak gerekiyor;

• 18 – 29 yaş aralığında olmak,

• Gelir Vergisi Kanunu’na göre genç girişimcilerin kazanç istinası çerçevesinde bulunmak,

• Herhangi bir şekilde 01/06/2018 tarihinden önce sigortalı olmamak yani hiç sigorta yaptırmamış olmak,

Ticari yada serbest meslek alanında ilk kez mükellef olmak,

Şahı şirketi kuran kişiler ile adi ortaklığı bulunanları kapsıyor.

Başvuru yapmak isteyen kişiler 193 sayılı Gelir Vergisi Kanunu’nun mükerrer 20’nci maddesi istinaden yaşadıkları yerin vergi dairesinden alacakları “Genç Girişimcilerde Kazanç İstisnası” belgesiyle beraber SGK il müdürlüklerinde yapacaklar.

Vergi muafiyeti 3 yıl olacak

Genç girişimci ilk kez açtığı iş yeri için devletten 3 yıl boyunca vergi istisnası kullanacak ve yıllık 75 bin TL olacak. 150 bin TL fatura beyanında bulunan genç girişimci gider olarak 50 bin TL beyan ederse ödeyeceği vergi 100 bin yerine yıllık vaat edilen 75 bin TL istisna düşülünce 25 bin TL vergisi olacak. Vergiyi 75 bin TL belirten girişimci verilen istisna ile 16 bin 550 TL ödememiş olacak.

KAYNAK: Kobilgi Haber

Bu İçerikler de İlginizi Çekebilir

E-ticaret Altyapısına Sahip Bir Websiteniz Var Mı?

KOBİlere Özel Ücretsiz Dijital Pazarlama Analizi

Kobiler yapay zekaya hazır mı?
Hibe / Teşvik / Kredi
#KOBİSOR

Kobi testini çözmek için hemen tıklayın.

Yönlendirme.

Metin gelebilir.