Girişimcilerin en sık yaptığı hatalar

Girişimci ruhu olan insanları kar yapmak maksadıyla belirli miktarda koyduğu para ile pazarlama, ticaret, sanayi ve üretim vb alanların herhangi birinde riskli olan işlere kalkışan kişiler olarak adlandırabiliriz.

Girişimci ruhların işe girişme maksadı temelde kar yapmak olduğu için çoğu zaman hata yaparlar. Bu hatalar genellikle;

• Taşıdığı fikri körü körüne devam ettirmek

Bir girişimci yapmış olduğu iş ve iş ile ilgili fikirleri yapmaya çalışmalı ama bunu yaparken kendisine yapılan uyarılara da kulak vermelidir. Girişimci ruhlar, körü körüne fikri gerçekleştireceğim dememeli dışarıdan gelen ikazları da dikkate almak gerektiğini bilmelidir. Ne yaptığını bilen girişimciler yaptığı işe odaklanırken dışarıdan gelen uyarı ve önerileri de dikkate alır.

• Yapmak istedikleri iş ile ilgili araştırma, ölçme ve değerlendirme yapmamak

Girişimci ruhlar yapmak istedikleri işleri hayata geçirmek için işe bodoslama daldıkları için aradan bir hayli zaman geçse bile ilerleme kaydetmiyorlar. Bunu sebebi ise girişimde bulundukları sektör ile ilgili bir ölçme, değerlendirme veya araştırma yapmadan işe giriştikleri için hüsrana uğrayabiliyorlar.

• Duygusallıktan sıyrılıp ticari açıdan işler yapmaya çalışmak

Girişimcilerin yaptığı hatalardan diğeri de kurmuş oldukları işi evladı gibi görüp bu iş ile ilgili destek vermeye çalışan, yardımcı olmak isteyen herkese ön yargılı ve şüpheli gözle bakarlar. Bu şüphe benim işimi elimden alır korkusudur. Bu korkunun yerine yaptığı işi ticari açıdan bakarlar, ona göre girişimde bulunan kişilere yardımcı olurlarsa kazanan kendileri olur.

• İşine ortak alırken yanlış kişileri tercih etmek

Girişimci ruhlar yapmış olduğu işe sosyal hayatta, akraba çevresinde uyum sağladığı kişiyi ortak olarak seçerse yanlış tercih yapma ihtimali yüksek olur. Bunun nedeni çevrenizde dost, arkadaş, ahbap veya akraba olarak uyum sağladığınız kişilerle iş hayatında sorun yaşayabilirsiniz. Bunun için objektif olup yaptığınız işi bilen ve tecrübesi olan ortak almanız sizin kazancınadır.

Görüldüğü üzere yapmış olduğunuz iş ne olursa olsun yapmanız gereken duygusallığı bir kenara bırakıp objektif olmak, profesyonel düşünmek, çağa ayak uydurmak, Ar-Ge ile ilgili çalışmalar yapmak girişimci ruhların her zaman kazanmasına neden olur.

KAYNAK: Kobilgi Haber

Bu İçerikler de İlginizi Çekebilir

E-ticaret Altyapısına Sahip Bir Websiteniz Var Mı?

KOBİlere Özel Ücretsiz Dijital Pazarlama Analizi

Kobiler yapay zekaya hazır mı?
Hibe / Teşvik / Kredi
#KOBİSOR

Kobi testini çözmek için hemen tıklayın.

Yönlendirme.

Metin gelebilir.