Ekonomiye İş Leasing dopingi

Ekonomiyi canlandırmak adına devletimiz ve finans kurumlarının yapmış olduğu destekler devam ediyor. Bu amaçla İş Leasing tarafından Karadeniz’de bulunan KOBİ’ler için 30 milyon avro fon ayrıldı.

Karadeniz Ticaret ve Kalkınma Bankası, hinterlandında bulunan küçük ve orta büyüklükteki işletmeler için kullandırılmak üzere 5 yıl süreliğine 30 milyon avro bedelli fonu İş Leasing’in kullanılmak üzere ayrıldığını duyurdu.

Verilecek kaynakla KOBİ’ler güç katacak

İş Leasing tarafından sağlanan fon ile KOBİ’lerin uğraş verdiği sahalarda büyük şirketlere karşı rekabetlerini artırmak, ek istihdam oluşturmak ve makine alımıyla ilgili yatırımlar için kullanılması düşünülüyor.

Verilen fon hakkında açıklamada bulunan İş Leasing Genel Müdürü Mehmet Karakılıç;

“Karadeniz Ticaret ve Kalkınma Bankası ile yeni bir anlaşma imzalamaktan memnuniyet duyuyoruz. Ülkemize sağladığımız bu kaynak şirketimize ve grubumuza gösterilen güvenin bir göstergesidir. Bu kaynak ile hitap ettiğimiz KOBİ’lerimizin yeni yatırımlarının finansmanını sağlayarak üretim kapasitelerinin geliştirilmesine ve rekabet güçlerinin artırılmasına katkıda bulunmuş olacağız. Konsolide aktif büyüklüğü açısından leasing sektöründe ikinci sırada yer alan Şirketimiz, 2018 yılında ekonomimize 532 milyon USD tutarında kaynak desteği sağlamıştır.” dedi.

2019 yılı itibariyle hem yurt genelinde hem de yurtdışında maliyeti düşük kaynakları KOBİ’ler ve ihracat yapan şirketlere finansman sağlamayı düşündüklerini söyleyen Karakılıç, leasing başvurusu için şubelerin ve internetin kullanılabileceğini söyledi. Karakılıç, “İş Leasing 30 yılı aşan sektör birikimi ve alanında uzman kadrosuyla yatırımcının yanında olmayı sürdürmektedir.” ifadelerini kullandı.

KAYNAK: Kobilgi Haber

Bu İçerikler de İlginizi Çekebilir

E-ticaret Altyapısına Sahip Bir Websiteniz Var Mı?

KOBİlere Özel Ücretsiz Dijital Pazarlama Analizi

Kobiler yapay zekaya hazır mı?
Hibe / Teşvik / Kredi
#KOBİSOR

Kobi testini çözmek için hemen tıklayın.

Yönlendirme.

Metin gelebilir.