Doğadaki bitki artıklarından süs eşyaları yapıyor

Girişimci Ramazan Çevirgen memleketi Uşak’ta kurduğu tesiste ormandaki bitki artıklarından dekoratif süs eşyası yapıp 20 ülkeye ihraç ediyor.

Küçükken Almanya da organik ürünler yapıp dekoratif süs ürünleri pazarlayan iş yerinde çalışan Ramazan Bey, ülkesine dönünce Uşak’ın Banaz ilçesinde bu alanla ilgili iş yeri açtı. 5 bin metrekarelik tesiste kozalak, yosun, ağaç kabuğu, kuru dallar gibi ormanda bulunan bitki kalıntılarından dekoratif süs ürünü yapıp yurt dışına satıyor.

50 kişiye istihdam sağlandı

Gurbette çalıştığı iş yerinde gördüğü dekoratif süs eşyası yapıp pazarlama işini yurda kesin dönüş yaptığında ilçesi Banaz da yapmaya karar verdi. 50 kişiye istihdam sağladığı tesisinde ormandan toplanan bitki kalıntılarını işleyerek dekoratif süs eşyası yapılmaya başlandı.

20 ülkeye ihraç ediliyor

Ormandaki çöpler ve bitki kalıntıları gibi organik maddelerden üretilen süs eşyalarını ABD, Fransa, İngiltere, Almanya’nın içinde bulunduğu 20 ülkeye ihraç edildiğini söyleyen Çevirgen, “ormanın çöpünü işleyerek ekonomiye katma değer kazandırdığımız gibi ülkemize döviz girdisi de sağlıyoruz.” dedi.

Günden güne ürün çeşidimiz artıyor

Çevirgen, ürünlerinin tamamını yurt dışına ihraç ettiklerini, 120 farklı maddeden bin civarında süs eşyası yaptıklarını ve Avrupa ülkelerinde mezarlıklarda, ev ve dış kapı süsü olarak çok ilgi gördüğünü anlatıyor.

Fuarlar yarar sağladı

Çevirgen yurt dışı fuarları takip ettiğini, fuarlarda iş bağlantıları kurduğunu söylüyor. “Ülkemiz üretim maliyeti açısından ucuz olduğundan Avrupa’ya da ucuz ürün sunuyoruz. Ürünlerimiz 3 ile 200 Euro arasında olup, ürün çeşitliliğimiz günden güne artıyor. Fuarların yararı sayesinde vatanıma döviz girdisi sağladığımız için, insanlara iş imkanı sağladığımız için çok mutluyum.” dedi.

Ürünler tırlarla taşınıyor

Çevirgen, yaptıkları ürünleri taşımasının zor olduğunu, özel olarak paketlenen eşyalar talep eden firmaların anlaşmalı tırlarıyla yurt dışına gönderildiğini ifade etti. Ramazan Çevirgen, “ABD ve Avrupa ülkelerinde organik süs eşyalarına ilginin çok olduğunu ve geçen yıl 20 ülkeye 700 bin Euro ihraç yaptık yeni yıl hedefimizi ise 1 milyon Euro olarak belirledik.” dedi.

Çevirgen, “ülkemiz cennetten bir köşe gibi, ormanda gezinti yaparak yeni ürünler için doğayı keşfe çıkıyorum. Doğadaki diken bile bizim için ham madde oluşturuyor. Her şeyi değerlendirmeye çalışıyoruz.” şeklinde konuştu.

KAYNAK: Kobilgi Haber

Bu İçerikler de İlginizi Çekebilir

E-ticaret Altyapısına Sahip Bir Websiteniz Var Mı?

KOBİlere Özel Ücretsiz Dijital Pazarlama Analizi

Kobiler yapay zekaya hazır mı?
Hibe / Teşvik / Kredi
#KOBİSOR

Kobi testini çözmek için hemen tıklayın.

Yönlendirme.

Metin gelebilir.